The concept of technology: objective and subjective foundations of its terminological status

Cover Page

Cite item

Full Text

Abstract

The paper deals with modern interpretations of the “technology” concept, the conclusion that objective and subjective foundations of its status should be taken into account is justified.

About the authors

1 1

Samara State Aerospace University named after academician S. P. Korolyov
(National Research University)

Author for correspondence.
Email: sadohina@ssau.ru
Russian Federation

References

  1. Современный словарь иностранных слов. – М., 1999.
  2. Политехнический словарь. – М., 1977.
  3. Экономическая энциклопедия. Политическая экономия. Т.4. – М., 1980.
  4. http://ru.wikipedia.org.
  5. Лопатников, Л. И. Экономико-математический словарь [Текст] / Л. И. Лопатников. – М., 1979.
  6. Математика и кибернетика в экономике. Словарь-справочник. – М., 1975.
  7. Макаров, В. Л. Справочник экономического инструментария [Текст] / В. Л. Макаров, Н. Е. Христолюбова, Е. Г. Яковенко. – М., 2003.
  8. Эпиштейн, Д. А. Химия в промышленности [Текст] / Д. А. Эпиштейн. – М., 1976.
  9. Информационное общество. – 2009. – №3.
  10. http://www.glossary.ru.
  11. Словарь современной экономической теории [Текст] / Под ред. Дэвида У. Пирса. – М., 1997.
  12. Маркс, К. Капитал [Текст] / К. Маркс, Ф. Энгельс. Соч.Т.47.
  13. Маркс, К. Из ранних произведений [Текст] / К. Маркс, Ф. Энгельс. – М., 1956.
  14. Соснина, Т. Н. Инновационные приëмы исследования материальных и информационных потоков производства [Текст] / Т. Н. Соснина // Вестник СГАУ. – 2006. – №1. – С. 330-338.
  15. Соснина, Т. Н. Стоимость: экономический, экологический, социальный аспекты [Текст] / Т. Н. Соснина. – Самара: Изд-во СНЦ РАН, 2008.
  16. Даннинг, Т. Дж. Тред-юнионы и стачки. – Лондон, 1860. – С. 35-36. Цит. по Маркс, К. Капитал [Текст] / К. Маркс, Ф. Энгельс. Соч.Т.23.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2015 VESTNIK of the Samara State Aerospace University

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies