Optimization of model positional harakterstik of the electromagnetic sensor of the linear peremeshchny

Cover Page

Cite item

Full Text

Abstract

The paper deals with approximation of positional characteristic of sensor using modified Gaussian function. In order to decrease the error, approximation function coefficients are calculated separately at every interval of interest.

About the authors

V. S. Tingaev

FSUE SRPSRC “TsSKB-Progress”, Samara

Author for correspondence.
Email: tingaev@inbox.ru

Leader of Sector

Russian Federation

S. A. Matyunin

Samara State Aerospace University

Email: mitrea.sgau@rambler.ru

Doctor of Technical Sciences, Professor

Head of a Chair of Electronic Systems and Devices

Russian Federation

V. A. Mednikov

Samara State Aerospace University

Email: wamednikov@gmail.com

Candidate of Technical Sciences

Associate Professor at a Chair of Electronic Systems and Devices

Russian Federation

References

  1. Тиньгаев, В.С. Аппроксимация характеристик индуктивных датчиков линейных перемещений с помощью модифицированной функции Гаусса с разностным аргументом первого порядка [Текст] / В.С. Тиньгаев, С.А. Матюнин, В.А. Медников // Вестник Самарского государственного Аэрокосмического университета, - 2011. – Вып. №7 (31). – С. 77 – 81.
  2. Кирьянов, Д.В. Самоучитель Mathcad 11. - СПб.: БХВ-Петербург, 2003. - 560 с.
  3. Карпов, В. И. Проектирование датчиков для измерения механических величин. – М.: Машиностроение, 1979. – 207 с.
  4. Аш, Ж. Датчики измерительных систем. Кн. 1. – М.: Мир, 1992. – 480 с.
  5. Дж. Фрайден. Современные датчики. Справочник. – М.: Техносфера, 2005. – 592 с.
  6. Baumer (Швейцария) Индуктивные датчики с пропорциональном (аналоговым) выходом http: // www.promsystex.ru/catalog
  7. Baumer (Швейцария) Магнитные датчики, датчики линейных перемещений http: // www.promsystex.ru/catalog

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2015 VESTNIK of the Samara State Aerospace University

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies